U nás nájdete všetky informácie

Čo je Imbolc?

23.12.2010 01:39

Je to stred tmavej polovice roka, polovice obdobia prevahy Boha. Oltárny obrus a sviece by mali byť na tento sviatok hnedé. Imbolc (vyslovuje sa im-molk) sa oslavuje 2. Februára.

 

Imbolc je časom, keď oslavujeme rastúce silu boha, ktorý je ešte vo svojej detskej forme, nadobúda silu do tej doby, než bude pripravený na jar ohriať zem. Práve tak slávime návrat aspektu bohyne, dievčaťa  (panny).  Tento sviatok je sviatkom svetla, inšpirácie a časom, kedy sa naše cesty upevňujú. Imbolc je tiež vďaka pribúdajúce slnečné sile prísľubom jari. 

 

Ešte je sneh, ale pomaly sa začínajú objavovať medzi rozpustenými ostrovčeky alebo nad tenkou vrstvou snehu snežienky. Semená, ktoré začnú klíčiť v krajine budú klíčiť aj vnútri nás. Pre starovekých pohanov to bolo čas, kedy začali pripravovať svoje poľnohospodárske vybavenie pre príchod jari a letných mesiacov. Pre nich to bol čas prípravy a pohotovosti.


Vhodné rituály pre tento sviatok sú oslavy slnka, svetla, inšpirácie. Tento čas je tiež ideálny pre veštenie z budúcnosti cez tarot, runy alebo trans. Ak potrebujete pohľad do budúcnosti alebo minulosti, aby vám pomohla pri vašom plánovaní, tak tento sviatok je ideálny.

 

 

Kontakt

Seax-Wica Slovakia

seax-wica.slovakia@hotmail.sk

Vyhľadávanie

Seax-Wica Slovakia © 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode